Fri fragt i DK over 499 kr Hurtig levering 1-3 hverdage 30 dages returret
 • Jagten på den perfekte form

  Et æble, en pære, en artiskok, en citron – dette er alle sammen motiver Monika Petersen har kastet sig over at lave linoleumstryk af i jagten på den perfekte form. Ifølge Monika er det ofte de enkleste former der er de smukkeste, og en citron er i hendes øjne noget af det smukkeste enkle der findes.

  Spørger man Monika Petersen hvorfor hun har kastet sin kærlighed på linoleumstryk, så er det især uforudsigeligheden ved værkerne der fascinerer hende. De har, som hun selv udtrykker det, deres egen vilje, og man ved aldrig præcist hvordan et tryk vil ende med at blive.

   I Stilleben har vi et helt særligt forhold til Monika Petersen. Inden Monika begyndte at lave prints, arbejdede hun i den gamle Stilleben butik i Læderstræde, imens hun i sin fritid tegnede små figurer. Stilleben var også de første til at sælge hendes 4 små figurative tegninger med inspiration fra en engelsk novelle, de tegninger der blev starten på hendes karriere. (billede af tegningerne….). Det er nu otte år siden og i dag lever Monika af sin kunst.

  Selvom kunstværkerne ser noget anderledes ud i dag, så har Monika altid arbejdet figurativt, og hendes linoleums tryk af frugter og grøntsager er en videreudvikling af de små figurer der startede karrieren. Hvem ved hvad det næste bliver i Monikas jagt på den perfekte form?

  Du kan købe Monikas fine tryk her.

Related posts

 • Nyt mini-varehus!

  Vi er helt vildt spændte og glade for at kunne fortælle, at vi lørdag d. 21. januar åbner et nyt mini-varehus på Frederiksborggade 22 - lige ved Torvehallerne og Nørreport Station...

  Read More...
 • Cecilies Stilleben-favoritter

  Arkitekt Cecilie Milsted Lind, der står bag brandet Milsted, har fundet sine 6 Stilleben-favoritter. Hun ønsker sig bl.a. glitrende strømper, en finurlig nøglering og et silketørklæde, der kan give hendes T-shirts...

  Read More...

STORE: NIELS HEMMINGSENSGADE 3, 1153 COPENHAGEN, DENMARK, +4533911131
STORE & WEBSHOP: FREDERIKSBORGGADE 22, 1360 COPENHAGEN, DENMARK, +45 27113191

Tilføjet til kurven

c