Fri fragt i DK over 499 kr Hurtig levering 1-3 hverdage 30 dages returret
 • Jagten på den perfekte form

  Et æble, en pære, en artiskok, en citron – dette er alle sammen motiver Monika Petersen har kastet sig over at lave linoleumstryk af i jagten på den perfekte form. Ifølge Monika er det ofte de enkleste former der er de smukkeste, og en citron er i hendes øjne noget af det smukkeste enkle der findes.

  Spørger man Monika Petersen hvorfor hun har kastet sin kærlighed på linoleumstryk, så er det især uforudsigeligheden ved værkerne der fascinerer hende. De har, som hun selv udtrykker det, deres egen vilje, og man ved aldrig præcist hvordan et tryk vil ende med at blive.

   I Stilleben har vi et helt særligt forhold til Monika Petersen. Inden Monika begyndte at lave prints, arbejdede hun i den gamle Stilleben butik i Læderstræde, imens hun i sin fritid tegnede små figurer. Stilleben var også de første til at sælge hendes 4 små figurative tegninger med inspiration fra en engelsk novelle, de tegninger der blev starten på hendes karriere. (billede af tegningerne….). Det er nu otte år siden og i dag lever Monika af sin kunst.

  Selvom kunstværkerne ser noget anderledes ud i dag, så har Monika altid arbejdet figurativt, og hendes linoleums tryk af frugter og grøntsager er en videreudvikling af de små figurer der startede karrieren. Hvem ved hvad det næste bliver i Monikas jagt på den perfekte form?

  Du kan købe Monikas fine tryk her.

Related posts

 • Cool Cabinet

  Farverige, positive og enkle. Sådan beskriver snedker Lea Holtoug og grafisk designer Molly Kyhl deres smukke håndlavede skrin i farvet glas og malet træ. Vi har stillet den cool designduo Cabinet et par spørgsmål...

  Read More...
 • Yvonnes Stilleben-favoritter

  Yvonne Koné har fundet sine 6 efterårs-favoritter i Stilleben - hun skal bl.a. drikke te på japansk, skrive alle sine ideer ned i små notesbøger og have fingrene i lyseblåt sengetøj...

  Read More...

BUTIK: NIELS HEMMINGSENSGADE 3, 1153 KØBENHAVN K, DANMARK, +45 33911131
WEBSHOP: LERGRAVSVEJ 53 KLD., 2300 KØBENHAVN S, DANMARK, +45 27 11 31 91

Tilføjet til kurven

c