Fri fragt i DK over 499 kr Hurtig levering 1-3 hverdage 30 dages returret
 • Nye et-billed-bøger

  one-picture-books, Stilleben, Nicolai Howalt, Trine Søndergaard

  Nordic Photography: Vi har længe samarbejdet med kunstnerne Trine Søndergaard og Nicolai Howalt og er derfor stolte af at kunne præsentere deres nye et-billed-bøger. Serien hedder Nordic Photography og består af 16 et-billed-bøger, som alle fortæller nogle meget stærke historier.

  16 et-billed-bøger, 4 kunstnere: De fire kunstnere Trine Søndergaard, Nicolai Howalt, Astrid Kruse Jensen og Asger Carlsen, som alle arbejder med fotografi på den internationale scene for samtidskunst, har hver udvalgt fire værker fra en af deres væsentligste billedserier. 

  Find et-billed-bøgerne her.

  Astrid Kruse Jensen, Nordic Photography, Nicolai Howalt, Trine Søndergaard, one-picture-books, Stilleben

  Et-billed-bog af Astrid Kruse Jensen

  Hvorfor betegnelsen et-billed-bog? “Hver et-billed-bog er et ark papir med et stort billede på forsiden og en tekst om værket på opslaget. Det er et forsøg på at tænke bog og kort på en ny måde. Vores ambition med de nye et-billed-bøger er at udbrede kendskabet til nordisk samtidsfotografi til et bredere publikum,” siger Nicolai Howalt.

  Trine Søndergaard, Stilleben, one-picture-books, Nordic Photography

  Trine Søndergaard, serien Strude

  Moderne kvinder klædt i fortiden: I serien Strude har Trine Søndergaard skildret nutidens kvinder og piger iført traditionelle dragter fra Fanø. Nogle af dem har ansigtet dækket af masker af vævet stof, en såkaldt strude, som i gamle dage blev brugt til at beskytte kvindernes ansigter mod ydre påvirkninger. Hermed sætter Søndergaard ikke alene fokus på glemt nordisk kultur, men også på den aktuelle politiske debat om kvinders rettigheder til at klæde sig i det offentlige rum.

  Asger Carlsen, Stilleben, One-picture-books, Nordic Photography

  Asger Carlsen, serien Hester

  Kroppen dekonstrueret: I serien Hester har Asger Carlsen ladet sig inspirere af abstrakt kunst og det 20. århundredes syntetiske kubisme. Den menneskelige krop er dokumenteret, dekonstrueret og skulptureret digitalt. Ideen var at skildre kroppen i en anonym hyperæstetisk form, som alligevel kan kendes på sine detaljer.

  Nicolai Howalt, Stilleben, Nordic Photography, one-picture-books

  Nicolai Howalt, serien Light Break

  (U-)synligt lys: I serien Light Break har Nicolai Howalt taget udgangspunkt i læge og nobelprismodtager Niels Finsens lysterapi ved at undersøge det visuelle spor fra de ultraviolette stråler, som patienterne blev behandlet med. Faktisk har han gjort det lys synligt, som man normalt ikke kan se, ved at overføre det til et fotografisk materiale. 

  Astrid Kruse Jensen, one-picture-books, Stilleben, Nordic Photography

  Astrid Kruse Jensen, serien Hypernatural

  Idyl med uhyggeligt skær: I serien Hypernatural har Astrid Kruse Jensen fortolket de populære islandske termalbade, som fungerer som sociale mødesteder. De analoge billeder er taget om natten og fremstår med deres uhyggelige lys underligt fremmedgjorte. En tydelig kontrast mellem den smukke og stærke natur og de menneskeskabte omgivelser.

  Nordic Photography, one-picture-books, Nicolai Howalt, Trine Søndergaard

  Trine Søndergaard og Nicolai Howalt arbejder med et-billed-bøgerne på Fabrikken for Kunst og Design.

  Nordic Photography er udviklet og kurateret af Trine Søndergaard og Nicolai Howalt og udgivet af Fabrik Books.

  I ramme: Et-billed-bøgerne kommer i A5 og koster 149 kr. for en pakke med fire stk. De kan både bruges som kort, men passer også perfekt til vores A5 Moebe-rammer.

  Fås i butikken og på netshoppen.

Related posts

 • Event - et linoleumstryk bliver til

  Har du længe drømt om at eje et Monika Petersen linoleumstryk på babyblåt, rødt eller gult papir, eller er du nysgerrig efter at se, hvordan et linoleumstryk bliver til? Nu har du mulighed for begge dele!

  Read More...
 • Kunsten at indfange en stemning

  Hvis du er inkarneret modefan og har været det længe, kender du uden tvivl Souvanni Asmussen. I begyndelsen af 90-erne var hun en af de første danske stylister, der arbejdede med at bygge en scene op...

  Read More...

STORE: NIELS HEMMINGSENSGADE 3, 1153 COPENHAGEN, DENMARK, +4533911131
STORE & WEBSHOP: FREDERIKSBORGGADE 22, 1360 COPENHAGEN, DENMARK, +45 27113191

Tilføjet til kurven

c