Fri fragt i DK over 499 kr Hurtig levering 1-3 hverdage 30 dages returret
 • Kjær Weis - all the way from NYC

  Kirsten Kjær Weis, organic makeup, Stilleben, sustainable makeup

  Det er ikke nogen hemmelighed, at vi længe har haft lyst til at lave et interview med Kirsten Kjær Weis, som gennem hårdt arbejde og en god portion mavefornemmelse har bygget det danske New York-baserede makeupbrand Kjær Weis op fra bunden. Vi mødte hende i København til en snak om hendes vej mod at gøre drømmen til virkelighed.

  “Åh, jeg elsker bare København,” siger Kirsten, da vi går fra butikken over til vores kontor på Højbro Plads. “Alle de smukke bygninger og stilheden. Jeg kommer her, så ofte jeg kan.” Kirsten bor til daglig i New York City, hvor hun har bygget Kjær Weis op og via sin baggrund som makeupartist gennem 20 år har forskønnet stjerner som Angelina Jolie, Cindy Crawford og Christy Turlington. Men hvordan var det egentlig lige, det hele begyndte?

  Kirsten Kjær Weis as a child, Stilleben, organic and sustainable makeup

  LYKKKELIG BARNDOM
  Lad os starte med at spole tiden tilbage. Kirsten er barn. Familien bor i Jylland, langt ude på landet. Hun er ud af en søskendeflok på seks. De dyrker selv alle grøntsager i deres store køkkenhave, og der er marker, så langt øjet rækker. Hun løber på bare tæer i skoven. Ligesom de andre børn går hun til sport; badminton og håndbold, rigtig meget håndbold. Men Kirsten savner noget kreativt. Hun læser Alt for Damerne og IN, bestiller tøj hjem fra butikkerne, drømmer om det store udland og om at gå på galleri. Der er noget derude, som kalder på hende. Egentlig tror hun, at hun skal være designer eller arkitekt, måske indretningsarkitekt.

  “Udlængslen har nok på en eller anden måde ligget i min DNA - jeg er den eneste af mine søskende, der er flyttet langt hjemmefra,” siger hun og hentyder til, at alle hendes søskende stadig bor tæt på barndomshjemmet. Set udefra er der da også langt fra landet til New Yorks hæsblæsende skønhedsbranche - det vender vi tilbage til senere.

  Kjær Weis lip glosses, organic and sustainable makeup, Stilleben

  EN SMUK FEMME FATALE 
  Efter skolen kommer hendes veninde i kosmetologlære, og da veninden levende fortæller om stedet, og indehaveren mangler ekstra hænder, følger hun efter. Hun har længe drømt om at komme til København. Men det er ikke en almindelig kosmetolog. Faktisk er Berite Willerslev på det tidspunkt indehaver af en af Københavns førende skønhedsklinikker, Abbey Beauty Cult, og er med sin lange slanke velklædte figur og to boxerhunde i snor en af dem, man kigger langt efter på gaden i 80-erne og 90-ernes København.

  Mødet med Berite bliver en øjenåbner for Kirsten: “Hun var elegant, sofistikeret og inspirerende, og så havde hun en stor interesse for kunst. Hun hvilede i sig selv og stod bare knivskarpt,” siger Kirsten om Berite, som blev hendes forbillede, og som desværre døde i en alt for ung alder. “For mig repræsenterede hun en anden verden. Hun sagde altid, at alt andet end Yves Saint Laurent kløede - og hun mente det. Hun gik kun i Yves Saint Laurent. Jeg var hos hende et år, og så foreslog hun, at jeg skulle søge ind på makeupskolen Christian Chaveaux i Paris. Hun syntes, jeg var rigtig god til at lægge makeup, og jeg tænkte, at det jo var lidt som at male. Så da jeg havde tjent penge nok, tog jeg afsted. Det viste sig at være virkelig sjovt.”

  Kjær Weis lipsticks, Stilleben, organic and sustainable makeup

  Senest har Kjær Weis lanceret en ny læbestift i fem klassiske farver, som er nøje udvalgt af Kirsten. Hun har arbejdet flere år på at opnå den helt rette konsistens. Ikke for blød, ikke for hård. At skabe en læbestift, der giver den helt rette mængde fugt til læberne, så du ikke længere behøver at supplere med læbepomade.      

  BEAUTY GAP
  Da Kirsten var færdig på skolen, kom hun hjem, og timingen kunne ikke have været bedre, for på det tidspunkt var modellerne, som tidligere selv havde lagt makeup, begyndt at bruge makeupartister. Kirsten startede som makeupartist hos Trice Thomsen, som på det tidspunkt havde Copenhagen Models, og hun og Søren Hedegaard arbejdede nonstop.

  Men Kirsten så også bagsiden af skønhedsbranchen: “Jeg oplevede hele tiden, at modellerne havde problemer med at tåle makeuppen og en absurd accept af, at sådan er det bare, når man bruger makeup. Jeg begyndte at tænke mere og mere over langtidseffekterne af de gener, de konventionelle produkter skabte.” Tanken om at skabe sit eget makeupbrand tog langsomt form. Ambitionen var at skabe den samme performance, som de konventionelle produkter kunne levere, men med en helt grøn ingrediensliste: “Jeg oplevede et gap mellem de konventionelle produkter og naturprodukterne. Når jeg tænkte på naturprodukter dengang, tænkte jeg altid på kompromis; enten var konsistensen forkert, farven lidt for brun eller designet for fodformet.”

  Den kode satte hun sig for at knække, og i 2003 gik hun i gang. Hun gik på messer, skævede til Italien og Tyskland, som er forgangslande inden for naturkosmetik, og indgik til sidst samarbejde med en dygtig italiensk kosmetikvirksomhed. Efter 7 år, i 2010, sad hun med de første færdige produkter i hånden. Økologiske, bæredygtige og med et innovativt design med genanvendelig emballage.

  Kjær Weis, Stilleben, organic and sustainable makeup  

  Hvis Kirsten skulle have valgt en anden vej, var hun nok blevet blomsterbinder. “Jeg elsker skønheden i blomster og det, de gør ved en. Jeg tror, at det, vi omgiver os med, har stor betydning for vores velbefindende.” 

  AT OMGIVE SIG MED SKØNHED
  “Jeg føler, at der er en helt tydelig sammenhæng mellem min opvækst og Kjær Weis. Al den natur, jeg oplevede som barn, kommer mig til gode nu. Det ægte og uberørte har meget at gøre med det, jeg laver i dag.” Men der er også hele designdelen, som Kirsten allerede som barn var fascineret af. Den har hun også taget med ind i Kjær Weis: “Jeg har altid været helt vild med design, og vi har brugt et halvt år på at få låget til at sige klik på den helt rigtige måde, når man lukker det - og det er ikke en overdrivelse. Jeg tror, at det, vi omgiver os med, har stor betydning for vores velbefindende. Hvorfor ellers købe blomster, som alligevel dør? Fordi det rører noget i os.” 

  Kjær Weis, organic and sustainable makeup

  Blushes fra Kjær Weis kan også bruges på læberne - og læbeglosserne kan også bruges på kinderne...

  EN INDRE ALLIERET
  Nej, Kirsten går aldrig på kompromis: “Jeg bliver ved, til den sidder i skabet. Det værste for mig ville være at stå med noget, som jeg vidste, jeg kunne have gjort bedre. Fx skulle læbestifterne have været ude i oktober sidste år, men jeg var først tilfreds med konsistensen et år senere. Jeg går meget op i, at jeg kan mærke, når den er der. Jeg føler virkelig, at jeg har min bedste ven herinde.” Hun sætter hånden op til brystet. “Det er min allierede.” Hun smiler. “Jerry Seinfeld sagde altid, at han hellere ville begå en fejl ved at have lyttet til sig selv frem for at begå en fejl ved at have lyttet til andre. Sådan har jeg det også. Min mavefornemmelse betyder meget - jeg kan sgu mærke det, hvis noget ikke er, som det skal være. Det er meget betryggende.” 

    Kjær Weis, Stilleben, organic and sustainable makeup

  Tilbage står kun et spørgsmål: Er hun mon stadig Kirsten fra landet, når hun præsenterer nye produkter og kindkysser i NYC? “Jamen, det tror jeg egentlig altid, jeg er. Jeg bliver ikke febrilsk begejstret over at stå med nogle stjerner. Jeg føler, at den fantastiske barndom, jeg har haft, har givet en god balance til det liv, jeg lever i dag.” 

  For halvandet år siden stoppede Kirsten med at arbejde som makeupartist for helt at hellige sig Kjær Weis.

  SHOP KJÆR WEIS HER

  Kjær Weis, organic and sustainable products

  LINK TIL LÆBESTIFT

  Kjær Weis, organic and sustainable makeup, Stilleben

  LINK TIL BLUSH

  Kjær Weis, organic and sustainable makeup, Stilleben

  LINK TIL ØJENSKYGGE

  Kjær Weis, refill, organic and sustainable makeup, Stilleben

  LINK TIL REFILL, ØJENSKYGGE

    

Related posts

 • Kunsten at indfange en stemning

  Hvis du er inkarneret modefan og har været det længe, kender du uden tvivl Souvanni Asmussen. I begyndelsen af 90-erne var hun en af de første danske stylister, der arbejdede med at bygge en scene op...

  Read More...
 • En ny darling: Blooper Table Lamp

  Vi har fået en ny darling i vores butikker. Hendes navn er Blooper, og hun er en enkel, cool og gedigen LED-bordlampe designet af Mette Schelde for Please Wait to be Seated. Vi har mødt Thomas Ibsen...

  Read More...

STORE: NIELS HEMMINGSENSGADE 3, 1153 COPENHAGEN, DENMARK, +4533911131
STORE & WEBSHOP: FREDERIKSBORGGADE 22, 1360 COPENHAGEN, DENMARK, +45 27113191

Tilføjet til kurven

c