Fri fragt i DK over 499 kr Hurtig levering 1-3 hverdage 30 dages returret
 • Kunsten at indfange en stemning

  Souvanni Asmussen, Stilleben, original art works

  Fotograf Thomas Hommelgaard

  Hvis du er inkarneret modefan og har været det længe, kender du uden tvivl Souvanni Asmussen. I begyndelsen af 90-erne var hun en af de første danske stylister, der arbejdede med at bygge en scene op omkring stylingen. I dag har hun taget sin unikke forståelse for farver, stemninger og tendenser med over i billedverdenen, hvor hun stadig skaber små historier - bare på en ny måde. 

  Souvanni Asmussen, Stilleben, Original art works

  Ansigter i profil. Ofte uden øjne, men med en tydelig karakter. Måske i form af et par læber, en hage eller en næse, som der er kredset længe om, så man tydeligt fornemmer personen. Eller en sigende hårpragt. Måske i grøn eller lilla, så der opstår en fængende farvekombination i forhold til det røde, orange eller grå ansigt. Souvanni Asmussen, der både maler, klipper og tegner, beskæftiger sig ikke med korrekte gengivelser af virkeligheden. Med to illustrator-forældre og sine mange år på designskolen for beklædning mestrer hun dette til fingerspidserne. Men det interesserer hende ikke længere.

  “Jeg har altid været god til at tegne, men har ikke behov for at lave dygtige tegninger. Når jeg har frie hænder, giver det mig frihed til at indfange en særlig stemning. Nogle gange siger antydningen af en skulder mere end en perfekt gengivelse af en skulder. Kunsten er at stoppe i tide, at fange det der, hvor der opstår et eller andet.” 

  Souvanni Asmussen, original art works, Stilleben

  Souvannis stue - med hendes egne værker. Foto Thomas Hommelgaard. 

  Fra modefoto til originalværker
  Souvanni Asmussen har arbejder som stylist siden 90-erne, hvor hun mødte en visionær fotograf, som hun drønede rundt sammen med til alt fra danske pornobikse til Polen for at opstøve den helt rigtige location. Men for to år siden skiftede hun meget bevidst spor. “Som stylist oplevede jeg, at jeg fik mindre og mindre frihed til at skabe det udtryk, jeg gerne ville, ikke mindst på grund af kommercielle hensyn. Jeg syntes, jeg skyldte mig selv at komme tilbage dertil, hvor jeg kunne føre mine egne ideer ud i livet. Faktisk er der ikke så langt fra at kreere et modefoto til at skabe mine egne værker. For mig handler det stadig om at skabe en stemning, at bygge en scene op, men også om at indfange tidsånden eller noget, som er på vej.”  

  Hår ud af gaffatape
  Et af de helt tydelige levn fra hendes mange år i modeverdenen er hendes brug af gaffatape og stof. Hvis man kigger godt efter, vil man opdage, at håret er lavet ud af gaffatape, eller at baggrunden er i stof. “Som stylist har jeg arbejdet med gaffatape hver eneste dag og elsker det - det må være min ting,” siger hun. Samtidig er det meste stof noget, hun har håndplukket gennem årene. Med andre ord har alt været gennem stylistens skarpe blik.  Souvanni Asmussen, original artworks, StillebenSouvanni Asmussen, Stilleben, original artworksSouvanni Asmussen, original artworks, Stilleben

  Flere værker hjemme hos Souvanni. Foto Thomas Hommelgaard

  Forbudte farver
  Souvannis værker indfanger ikke alene forskellige stemninger og karakterer. Hendes farvekombinationer er også skønne og lidt skæve. “Jeg er rigtig glad for farver og for at sætte farver sammen. Jeg kan blive helt forelsket, når det lykkes. Sådan “ej, men se nu lige der,” siger hun begejstret. “Det skal ikke være helt efter bogen. Da jeg var barn, talte man om forbudte farver. Fx kunne man absolut ikke sætte mørkeblå og brun sammen. Jeg kan godt lide at bryde med det.” 

  Magiske ansigter
  Souvanni arbejder meget med ansigter, men hvorfor lige ansigter? “Ansigter er en stor del af moden, og jeg har altid været fascineret af New Faces. Der er noget magisk over ansigter, fordi de hver især fortæller en historie. Men jeg er ikke interesseret i at skabe skønmalerier. Det smukke bliver let for kedeligt, og jeg er træt af det stereotype kvindebillede. Det må gerne være lidt skævt og malerisk.”

  Vi er stolte af at være de første, der forhandler Souvanni Asmussens originalværker. Find dem i vores butikker i Frederiksborggade 22 og i Niels Hemmingsens Gade 3.
  Souvanni Asmussen, original artworks, Stilleben

  Foto Thomas Hommelgaard

  Souvanni Asmussen, original artworks, Stilleben  

Related posts

 • En reol - på tre måder

  Høj, lav eller midt imellem. Med store eller små hylder. Vivlio-reolen, designet af Included Middle for Skagerak, gør det nemt at bygge en reol, som passer til dine behov. Vi har bygget og stylet Vivlio-reolen på tre måder...

  Read More...
 • Vores altan-favoritter  Maj-tid er altantid! I år vil vi slappe af i skyggen med en stor blød dyne i stolen, for der findes ikke noget bedre... Vi vil lukke øjnene bag store lyserøde solbriller og måske spraye vores planter fra altan-stolen...

  Read More...

STORE: NIELS HEMMINGSENSGADE 3, 1153 COPENHAGEN, DENMARK, +4533911131
STORE & WEBSHOP: FREDERIKSBORGGADE 22, 1360 COPENHAGEN, DENMARK, +45 22451131 / +45 27113191

Tilføjet til kurven

c