Fri fragt i DK over 499 kr Hurtig levering 1-3 hverdage 30 dages returret
 • At bryde med det perfekte

  Berit Mogensen Lopez, Stilleben Print Collection

  Berit Mogensen Lopez ynder at bryde med det perfekte - i hendes farverige kollager indgår der altid et element af ubalance, som på legende vis driller øjet. Vi har besøgt kunstneren og tekstildesigneren, som er en del af Stilleben Print Collection.

  Berit Mogensen Lopez, Stilleben Print Collection

  Hvorfor valgte du den kreative vej?

  “Lige siden jeg var helt lille, har jeg været kreativ og malet billeder - det har altid været der, jeg har haft det bedst og fundet ro. En måde at flygte lidt fra hverdagen på.” Hun griner genert og tilføjer: “Der var meget tid i min barndom - det er noget, jeg forsøger at give videre til mine egne børn.” 

  Hvad betyder farver for dig?

  “Der er en stor sanseoplevelse i farver, de giver ligesom genklang i nogle følelser - ligesom toner i musik. Når jeg laver en kollage, er det lidt som at komponere et stykke musik eller digte et billede - bare uden ord.”

  SBerit Mogensen Lopez, Stilleben Print Collection

  Æblet falder ikke langt fra stammen - Berits ene datter er allerede i gang med sine egne kunstværker - inspireret af sin mor...

  Hvilken farve tricker dig lige nu?

  “Det er helt klart grøn. Det har altid været en lidt svær farve, synes jeg, for den må ikke blive flaskegrøn eller for græsgrøn. Lige nu er jeg helt vild med mørkegrøn og svag fersken i kombination - det giver en rigtig fin kontrast.”

  Hvad er dit forhold til symmetri?

  “Jeg er meget optaget af balance kontra ubalance. I starten arbejdede jeg meget med symmetri i mine kollager, men jeg syntes hurtigt, det blev kedeligt og forudsigeligt, og jeg fik lyst til at gøre noget andet. Pludselig opstod der en lyst til at skabe en stram form, som jeg bagefter kunne bryde ned. At spille farverne op mod hinanden og skabe ubalance i balancen. Jeg kan godt lide at bryde med det perfekte, at kradse lidt i overfladen.”

  Berit Mogensen Lopez, Stilleben Print Collection

  Foruden maling og kollager arbejder Berit også med tekstil - som dette smukke sengetæppe på hendes daybed, som rummer den samme unikke farveforståelse som hendes værker...

  Hvad er historien om Balance og Geometry, som du har lavet til Stilleben Print Collection?

  “Balance og Geometry er en forenkling af kollagen, hvor jeg har arbejdet med at skrabe det overflødige væk, at give luft. Jeg synes, det giver en vis ro og tilfredshed at kigge på de her helt basale geometriske former, som bunder i en stærk og enkel genkendelighed. De to print er i samme familie, men Balance er en lidt mere svævende og fræk udgave, som jeg har samlet ved at tilføje en grøn streg nederst. Jeg arbejder hele tiden med at trodse min perfektionisme.”  

  Berit Mogensen Lopez, DStilleben Print Collection

  Berit Mogensen Lopez, Stilleben Print Collection

  Overraskende farvekombinationer som neon og pastel skaber et udtryk, som er karakteristisk for Berit.

  Berit Mogensen Lopez er uddannet fra Danmarks Designskole i 2001.

  Køb Stilleben Print Collection med Berit Mogensen Lopez  her.Berit Mogensen Lopez, Stilleben Print CollectionBerit Mogensen Lopez, Stilleben Print Collection


Related posts

 • Event - et linoleumstryk bliver til

  Har du længe drømt om at eje et Monika Petersen linoleumstryk på babyblåt, rødt eller gult papir, eller er du nysgerrig efter at se, hvordan et linoleumstryk bliver til? Nu har du mulighed for begge dele!

  Read More...
 • Kunsten at indfange en stemning

  Hvis du er inkarneret modefan og har været det længe, kender du uden tvivl Souvanni Asmussen. I begyndelsen af 90-erne var hun en af de første danske stylister, der arbejdede med at bygge en scene op...

  Read More...

STORE: NIELS HEMMINGSENSGADE 3, 1153 COPENHAGEN, DENMARK, +4533911131
STORE & WEBSHOP: FREDERIKSBORGGADE 22, 1360 COPENHAGEN, DENMARK, +45 27113191

Tilføjet til kurven

c