Fri fragt i DK over 499 kr Hurtig levering 1-3 hverdage 30 dages returret
 • Vibeke Rohland: Mønstre med musik

  Vibeke Rohland, Swirl, Maze, Stilleben Print Collection

  Vi har været på værkstedsbesøg hos kunstner og tekstildesigner Vibeke Rohland, som vi har samarbejdet med gennem mange år, og hvis værker er en del af Stilleben Print Collection.

  Det er ikke svært at finde Vibeke Rohlands værksted i indre København. Alle døre og vinduer i hendes store kælderlokale ud mod gaden er dekoreret med små plusser og minusser, som fortsætter i et nærmest uendeligt mønster. Gentagelse på gentagelse.

  Rytmiske gentagelser: Vibeke Rohland har et helt særligt forhold til gentagelsen: “Jeg er vild med gentagelsen, repetitionen af en form, der danner et mønster. Hele den rytme og musik, der ligger i at lave et mønster.”

  Stilleben Print Collection: “Værkerne Swirl og Maze, som er en del af Stilleben Print Collection, er et godt eksempel på min måde at arbejde med gentagelse på - hvert penselstrøg eller dryp er forskellige.” Hun peger på de to værker og fortsætter: “Det er repetition, men af en ny form. En måde at skabe uorden i orden.”

  Vibeke Rohland, Maze, Stilleben Print Collection

  Gentagelse - og alligevel ikke. Læg mærke til de forskelligfarvede vifter, som har forskellig afstand til hinanden, eller sort-hvide Maze, som er en del af Stilleben Print Collection og lavet i et hug for at skabe et levende udtryk - fyldt med musik.

  Vibeke Rohland, Stilleben Print Collection

  Dutter: Gentagelsen har forfulgt Vibeke længe: “Lige siden jeg var helt lille, har jeg siddet og "duttet" mønstre i mine bøger.” Hun slår forsigtigt håndfladen mod bordet i en rytmisk gentagelse og afslører samtidig en lille sort tatoveret prik på den højre lillefinger og et sort tatoveret armbånd af prikker om det højre håndled. Hver prik er - ligesom hendes mønstre - en gentagelse, men med hver deres forskellighed.

  Vibeke Rohland, Blackstar, Stilleben

  Blackstar var de første af Vibekes værker, vi solgte.

  Vibeke Rohland, Stilleben

  Vibeke arbejder med mange forskellige teknikker - fra print og tryk til tekstil og maling.

  Stilleben, Vibeke Rohland

  Minus i plus: Vibeke Rohland har ikke alene et særligt forhold til gentagelsen - hun har også et særligt forhold til modsætninger. Det ses tydeligt i hendes værker, hvor plus og minus er tilbagevendende symboler: “Mit arbejde med plus og minus startede i 1992. Dengang var alt muligt, og jeg havde brug for at sætte nogle regler op. Senere gik det op for mig, at jeg kunne sætte minusset ind i plusset, så de ophævede hinanden.”

  Modsætningsfyldt tvilling: Jo, Vibekes arbejde er fyldt med modsætninger, som alligevel danner et hele; plus og minus, humor og alvor, farver eller sort/hvid, det unikke og det kommercielle. Men hvad er det for noget med modsætninger? “Nogen påstår, det er fordi jeg er tvilling af stjernetegn. Jeg har en form for indbygget dualisme. Hvis jeg fx i en periode har arbejdet meget med unika, får jeg trang til at beskæftige mig med det mere kommercielle.”

  Swirl, Vibeke Rohland, Stilleben Print Collection

  Vibekes værksted er et sandt skatkammer - Ditte og Jelena fandt skitserne til Stilleben Print Collection, en dag de var på besøg i hendes værksted og gik på opdagelse i skufferne...

  Vibeke Rohland, Stilleben

  Som barn var Vibeke familiens ener, da hun ikke havde nogen at spejle sit talent i: “Mine forældre interesserede sig ikke for det kreative. Det er først i mit voksenliv, at kortene er faldet på plads. Da jeg fandt ud af, at min mormor havde arbejdet med tekstiltryk som ung, og at min moster, som jeg ikke havde kontakt til i min barndom, var en vanvittig dygtig keramiker.”

  Vibeke Rohland

  Som voksen fik Vibeke en kasse med sin mormors tekstiltryk. Pludselig kunne hun se, at de havde en fælles forståelse for mønstre.

  Vibeke Rohland, Stilleben

  Vibeke Rohland er uddannet tekstildesigner fra Kunstakademiets Designskole i 1986. Hun har bl.a. arbejdet for virksomheder som Kvadrat, Kopenhagen Fur, Georg Jensen, Agnes b. og Esprit.

  Find hendes værker i Stilleben Print Collection her.

   - eller find hendes unikaværker på netshoppen her.

Related posts

 • Event - et linoleumstryk bliver til

  Har du længe drømt om at eje et Monika Petersen linoleumstryk på babyblåt, rødt eller gult papir, eller er du nysgerrig efter at se, hvordan et linoleumstryk bliver til? Nu har du mulighed for begge dele!

  Read More...
 • Kunsten at indfange en stemning

  Hvis du er inkarneret modefan og har været det længe, kender du uden tvivl Souvanni Asmussen. I begyndelsen af 90-erne var hun en af de første danske stylister, der arbejdede med at bygge en scene op...

  Read More...

STORE: NIELS HEMMINGSENSGADE 3, 1153 COPENHAGEN, DENMARK, +4533911131
STORE & WEBSHOP: FREDERIKSBORGGADE 22, 1360 COPENHAGEN, DENMARK, +45 27113191

Tilføjet til kurven

c