Louise Gaarmann x Stilleben

Vi er stolte af at kunne præsentere en helt særlig kollektion af fade og tallerkener fra keramikeren Louise Gaarmann i vores butik i

Værkerne gemmer, udover en stærk taktilitet, også på en lune, hvis du spørger os.

I en kombination af stentøj med en helt særlig glasur, symboler og små tekster får hun os til at trække på smilebåndet: et kæmpestort 'JA'-fad, 'Nothing Compares to You' eller 'Forever and Ever’, der alle kan ses og købes hos os til og med jul.

Keramikken skabes i Louises værksted i Mols Bjerge, Djursland. Her skaber hun store og små værker, både for sig selv og i samarbejde med andre brands, blandt andre The Table Project, som du også finder i vores butik.

For Louise er ler ikke bare et materiale; det er en samarbejdspartner. Hun formes af leret og alle dets egenskaber gennem hver del af processen, der ligger bag at skabe keramik.

Hendes værker opstår som en samtale mellem hånd og materiale, hvor lerets naturlige kvaliteter – det kølige, glatte og til tider genstridige – former hendes udtryk og gør hvert værk unikt.

Denne særlige forbindelse giver hendes arbejde en tydelig sanselighed, som kan mærkes i alle detaljer.

Louise Gaarmanns arbejde er dybt inspireret af hendes omgivelser i den danske nationalpark, Mols Bjerge, der er kendt for sin ekstraordinære natur og kystnære bakkelandskaber. Her henter hun både en forståelse af materialer og en æstetisk forbindelse til naturen. 

Hendes værker – fra skulpturelle objekter til funktionelle stykker som fade og tallerkener – føles som en forlængelse af landskabet og inviterer til at blive brugt og elsket i hverdagen, båret af den rå og poetiske natur, der omkranser hendes kunst.

Oplev Louise Gaarmann hos Stilleben, Frederiksborggade 22, København, til og med december 2024. Priserne på værkerne ligger mellem 1.050 DKK - 3.200 DKK.

Drømmer du om et særligt værk, er du velkommen til at skrive til os på webshop@stilleben.dk.

Du kan følge Louises arbejde på @louise_gaarmann.

Billeder fra Louises værksted er taget af Petra Kleis og blev første gang bragt hos Proem Parades.