Art for everyone. Poul Gernes x Stilleben Print Collection: Kærlighed og Kirsebær

Kunst for alle. Poul Gernes x Stilleben Tryksamling: Kærlighed og Kirsebær

Art for everyone. Poul Gernes x Stilleben Print Collection: Kærlighed og Kirsebær

"... Vores samfunds farveløshed er uforståelig, ikke mindst i lyset af, at meget af det, vi stadig - og ganske vilkårligt - værdsætter mest, er farvestrålende, såsom blomsterne, sommerfuglene, solnedgangen.. ."

Poul Gernes, 1989

Aase og Poul Gernes. Foto: Asger Sessingøe

Foto: Poul og Aase Gernes. Copyright Asger Sessingøe, med tilladelse fra Gernes Fond

Kærlighed og Kirsebær

Sakura-træet og dristige kirsebær blev oprindeligt skabt som en stedspecifik kunstinstallation på Vesthimmerlands Gymnasium. Tro mod Gernes demokratiske syn på kunst deltog flere lærere og elever i skabelsen af ​​den keramiske frise af kirsebær, der løber langs væggene i forsamlingshuset.

Kærlighed og Kirsebær - Poul Gernes x Stilleben Tryksamling


Poul Gernes x Stilleben Tryksamling

De to nye tryk i vores Tryksamling er resultatet af et unikt samarbejde mellem Gernes Fond og Stilleben, der fortsætter Gernes livslange projekt med at bringe farver og kunst ind i hverdagen.

Med Gernes egne ord:

"Hvorfor skulle vores omgivelser ikke være så smukke som muligt?"

Poul Gernes, u.å.

Humanisme og æstetik

Den danske kunstner Poul Gernes (1925-96) er kendt for sine dekorative, farverige værker og en dybt humanistisk tilgang til kunst. Sammen med sin kone og partner, Aase Gernes og hans team, skabte Gernes mere end 100 værker i og omkring offentlige bygninger.

Som Bibi Henriksen Saugman fra Gernes Fond forklarer: " Gernes havde en vision om, at kunst levede blandt os almindelige mennesker - uden for museumsmure. At sprede sakuratræer og kirsebær i samarbejde med Stilleben er i tråd med Gernes egne tanker og ideer.

Dette projekt omslutter Stillebens stærke placering i keramik med detaljer om Gernes' kunstneriske praksis og keramiske frise i Vesthimmerlands Gymnasium. "

 

Gernes x Stilleben Tryksamling


Kunst for alle

Gennem hele sit liv arbejdede Gernes for at gøre kunst tilgængelig for alle. For ham bør det ikke bære et skjult budskab eller være afhængigt af fortolkning. Den kommunikerer snarere direkte med seeren uden behov for forklaring.

Gernes arbejde er en måde at implementere kunst i menneskers hverdag og omgivelser.

Se Printsamlingen her

Stilleben er gået sammen med Rue De Tokyo for at lancere et nyt projekt baseret på et unikt udvalg af sengetøj og unisex nattøj i et begrænset oplag.

Nyt liv til døde lagerstoffer

Da vi gik gennem arkiverne af smukke og højkvalitets Rue De Tokyo-tekstiler, besluttede vi at give dem nyt liv ved at skabe en begrænset serie til soveværelset af disse forskellige førsteklasses materialer. Resulterer i et unikt udvalg af sengetøj og nattøj i forskellige mønstre, strukturer og bløde toner.

David, kreativ direktør på Rue De Tokyo, fortæller: 

» Når vi ser tilbage på noget af det tekstillager, vi har på Rue De Tokyo, ville vi give det nyt liv. Materiale og tekstur har altid været af stor betydning i min kreative proces og igangsætter mange gange mit design. Så med disse tidligere højkvalitetsstoffer ved hånden og verdens ressourcer i tankerne besluttede jeg og STILLEBEN-teamet at lave en serie af meget begrænsede produkter, der passede til deres sortiment og var lavet af disse såkaldte døde lagerstoffer.«

Moderigtigt nattøj til hverdagsbrug

Nattøj som afslappet outfit er en modetrend, der har været populær i årevis. Det kan være en sjov og behagelig måde at udtrykke din stil og personlighed på. Der er mange måder at style dit nattøj til forskellige lejligheder og årstider. Stylene har et klassisk og moderigtigt snit, og er lavet af sprød højkvalitets bomuld til varig brug.

Begrænset lager – kun i vores Flagship Store

Stilleben x Rue De Tokyo sælges eksklusivt i vores Flagship Store og kommer i modellerne Harper pudebetræk i 63x60 og Hagi dynebetræk i 140x200, og unisex Skylar og Paxton.