Bespoke cardboard - Bruunshaab Gl. Papfabrik

Skræddersyet pap - Bruunshaab Gl. Papfabrik

Bespoke cardboard - Bruunshaab Gl. Papfabrik
Skræddersyede gaveæsker i pap til Stilleben Egbrædder

Vores Egetavler kommer i en gaveæske i pap, lavet specielt til Stilleben af ​​Bruunshaab Gl. Papfabrik i Viborg, Jylland.

Bruunshaab har produceret pap siden 1919 og er en af ​​de meget få arbejdende papfabrikker, der stadig er i drift i Danmark. Udover papproduktion er Bruunshåb Gl. Papfabrik har været et fungerende fabriksmuseum siden 1987.


Foto af Rigetta Klint / Håndværk Bookazine

Foto af Rigetta Klint / Håndværk Bookazine

Bag fabriksbygningerne er der mod nord en stejl, skovklædt skråning. Dette skovklædte område er kendt som "Cardboard Wood" for de lokale, på grund af delvist tilplantning af en tidligere ejer af papfabrikken.

Før 1919 fungerede bygningerne som tøjfabrik, og frem til 1986 blev Bruunshaab drevet helt på kommercielle vilkår. Efter at være blevet erklæret konkurs i 1986 og solgt nogle af bygningerne fra, har Bruunshaab Gl. Papfabrik genåbnede i 1987 som fabriksmuseum.


Foto af Rigetta Klint / Håndværk Bookazine

Maskinerne og fabriksmiljøet i dag har stort set været det samme siden 1950'erne og i dag er Bruunshåb Gl. Papfabrik er den sidste fabrik i Danmark, der producerer fiberplader.
Fiberplader er lavet af 100 % genbrugspapir, inklusive avispapir, trykte publikationer og rullerne fra toiletpapir og papirhåndklæder. Fiberplade er både stabil og fleksibel. Den er desuden pH-neutral og kan laves i både ufarvede grå og skræddersyede farver. Pappet til vores gaveæsker er ufarvet.


Foto af Rigetta Klint / Håndværk Bookazine


Foto af Rigetta Klint / Håndværk Bookazine

I løbet af sommeren kan besøgende på fabriksmuseet iagttage produktionen og de gamle maskiner, der forvandler affaldspapir til pap.

Fabrikken forsyner en række virksomheder i Danmark og udlandet. Det har også en afdeling, der producerer træfiberplader, bagage til børn, affaldsspande og endda biologisk nedbrydelige urner.

Stilleben er gået sammen med Rue De Tokyo for at lancere et nyt projekt baseret på et unikt udvalg af sengetøj og unisex nattøj i et begrænset oplag.

Nyt liv til døde lagerstoffer

Da vi gik gennem arkiverne af smukke og højkvalitets Rue De Tokyo-tekstiler, besluttede vi at give dem nyt liv ved at skabe en begrænset serie til soveværelset af disse forskellige førsteklasses materialer. Resulterer i et unikt udvalg af sengetøj og nattøj i forskellige mønstre, strukturer og bløde toner.

David, kreativ direktør på Rue De Tokyo, fortæller: 

» Når vi ser tilbage på noget af det tekstillager, vi har på Rue De Tokyo, ville vi give det nyt liv. Materiale og tekstur har altid været af stor betydning i min kreative proces og igangsætter mange gange mit design. Så med disse tidligere højkvalitetsstoffer ved hånden og verdens ressourcer i tankerne besluttede jeg og STILLEBEN-teamet at lave en serie af meget begrænsede produkter, der passede til deres sortiment og var lavet af disse såkaldte døde lagerstoffer.«

Moderigtigt nattøj til hverdagsbrug

Nattøj som afslappet outfit er en modetrend, der har været populær i årevis. Det kan være en sjov og behagelig måde at udtrykke din stil og personlighed på. Der er mange måder at style dit nattøj til forskellige lejligheder og årstider. Stylene har et klassisk og moderigtigt snit, og er lavet af sprød højkvalitets bomuld til varig brug.

Begrænset lager – kun i vores Flagship Store

Stilleben x Rue De Tokyo sælges eksklusivt i vores Flagship Store og kommer i modellerne Harper pudebetræk i 63x60 og Hagi dynebetræk i 140x200, og unisex Skylar og Paxton.