Giving new life to vintage quilts - introducing Daisy and Beulah

Giver nyt liv til vintage quilts - introducerer Daisy og Beulah

Giving new life to vintage quilts - introducing Daisy and Beulah

Det danske firma Daisy and Beulah har specialiseret sig i antikke patchwork quilts fra Nordamerika. Hver quilt er unik og håndsyet for op til 200 år siden. Hver repræsenterer et kærlighedsarbejde og utallige timers omhyggelig syning.

Hver quilt er hentet af Daisy og Beulah og får nyt liv i nye omgivelser eller ved at blive lavet om til nye produkter såsom tehygge og grydelapper. Hver af disse ting er unikke og syet i Danmark af dygtige syersker.

Livslang kærlighed blev et drømmejob

Daisy og Beulah grundlægger Ida Marie med en af ​​sine vintage quilts

Grundlæggeren Ida Marie Koefoed har forvandlet en livslang kærlighed til dyner til sit drømmejob. Med sin amerikansk/danske baggrund er der syet dyner ind i hendes familiehistorie, og hun opkaldte sit firma efter sine to oldemødre, Daisy Summerall og Beulah Bishop. Begge var stærke kvinder og ivrige quiltere, som sørgede for, at traditionerne med quiltning blev holdt i live i familien.

Familien ejer et sommerhus i Michigan, hvor Ida Marie tilbragte alle sine barndomssomre hos sine bedsteforældre. Hun og hendes familie besøger stadig jævnligt for at slappe af - og hente antikke dyner lokalt fra området.

Smart markedsføring blev til smukke ting

En hel del af Daisy og Beulahs dyner har en oprindelse som fodersække. Fra begyndelsen af ​​1900-tallet og frem til efter depressionen i 1930'erne kæmpede en stor del af den amerikanske befolkning mod fattigdom. Da kvinder ikke havde råd til stof til tøj, lavede kvinder i stedet familiens tøj af fodersække.

Da producenterne fangede dette, begyndte virksomheder at lave fodersække med smukke print, hvilket resulterede i, at kvinder gik på indkøb efter dyrefoder for at vælge deres yndlingsprint og -farver.

Dynerne blev derefter lavet af rester af stof fra tøjfremstilling, og kvinder mødtes for at bytte forskellige stykker til dyner. Denne tilgang uden spild er en nøgleværdi, som Daisy og Beulah sigter mod at fortsætte ved at omsætte nogle af dynerne til andre nyttige ting.

At holde traditionerne i live

Daisy og Beulahs mission er at holde traditionerne i live og relevante ved at indsætte quiltene og quilteprodukterne i nutidige rammer som både dekorative og nyttige ting. Dem der forhåbentlig vil bringe farve og glæde ind i deres nye hjem.

Daisy og Beulah stak vintage patchwork quilts

Se Daisy og Beulah quiltprodukter

Stilleben er gået sammen med Rue De Tokyo for at lancere et nyt projekt baseret på et unikt udvalg af sengetøj og unisex nattøj i et begrænset oplag.

Nyt liv til døde lagerstoffer

Da vi gik gennem arkiverne af smukke og højkvalitets Rue De Tokyo-tekstiler, besluttede vi at give dem nyt liv ved at skabe en begrænset serie til soveværelset af disse forskellige førsteklasses materialer. Resulterer i et unikt udvalg af sengetøj og nattøj i forskellige mønstre, strukturer og bløde toner.

David, kreativ direktør på Rue De Tokyo, fortæller: 

» Når vi ser tilbage på noget af det tekstillager, vi har på Rue De Tokyo, ville vi give det nyt liv. Materiale og tekstur har altid været af stor betydning i min kreative proces og igangsætter mange gange mit design. Så med disse tidligere højkvalitetsstoffer ved hånden og verdens ressourcer i tankerne besluttede jeg og STILLEBEN-teamet at lave en serie af meget begrænsede produkter, der passede til deres sortiment og var lavet af disse såkaldte døde lagerstoffer.«

Moderigtigt nattøj til hverdagsbrug

Nattøj som afslappet outfit er en modetrend, der har været populær i årevis. Det kan være en sjov og behagelig måde at udtrykke din stil og personlighed på. Der er mange måder at style dit nattøj til forskellige lejligheder og årstider. Stylene har et klassisk og moderigtigt snit, og er lavet af sprød højkvalitets bomuld til varig brug.

Begrænset lager – kun i vores Flagship Store

Stilleben x Rue De Tokyo sælges eksklusivt i vores Flagship Store og kommer i modellerne Harper pudebetræk i 63x60 og Hagi dynebetræk i 140x200, og unisex Skylar og Paxton.