Stilleben visits Portugal

Stilleben besøger Portugal

Stilleben visits Portugal

Stillebens Memphis Stoneware Collection er produceret i tæt samarbejde med vores partnere i en keramikfabrik nær Portugals kyst, lige syd for Porto.

Tidligere i år besøgte vi fabrikken og kunne opleve produktionsfaciliteterne helt tæt på. Med en fælles kærlighed til materialet og dets muligheder nød vi muligheden for at diskutere stentøj og tale om nye produktdesigns, glasurer og farver.

Lerfabriksarbejder færdiggør en form. Hænder er stadig involveret i hvert trin i processen

Portugisisk stentøjsfabriksbesøg fra Stilleben

Storskalaproduktion og håndværk kombineret

Oprindeligt bestod Memphis stentøj af en meget begrænset, håndlavet kollektion. Selvom produktionen nu er storstilet, forbliver de håndværksmæssige sensibiliteter, og det oprindelige design har stort set været uændret.

Menneskehænder er stadig involveret i hvert trin af processen, og stentøjet og glasuren er begge dynamiske, livlige materialer, der bevarer den karakteristiske følelse af håndværk i designet.

Stilleben Memphis plade undervejs

Menneskehænder i storstilet produktion, Stilleben Memphis Stentøj

Bæredygtig produktion og lokale råvarer

Rejsen mod at være bæredygtig er kontinuerlig, og en af ​​de seneste bestræbelser er at genindføre keramiske overskud i produktionsprocessen, og sørge for at bruge så meget som muligt i produktionen.

Portugal har en århundreder lang historie med produktion af stentøj, og de råmaterialer, der bruges i produktionen, er hentet lokalt fra naturressourcer, hvilket minimerer det økologiske fodaftryk.

På den anden side af vejen fra keramikfabrikken, mindre end 2 minutter væk, ligger lerleverandøren, og der går en konstant strøm af ler frem og tilbage mellem de to steder. Som en del af et løbende fokus på at udvikle bæredygtige praksisser bliver ubrugt ler genanvendt og genbrugt, enten direkte på anlægget eller via leverandøren.

Råvarer i stentøjsproduktion

Ler skal genbruges og genbruges af Stillebens keramikfabrik

Enkeltfyret produktion og cirkulær energi

Keramikfabrikken kombinerer århundreders knowhow inden for europæisk stentøjsproduktion med de nyeste teknologier. Den har udviklet en unik single-fire teknologi, der brænder både stentøjet og glasuren samtidigt. Denne energibesparende proces resulterer både i et utroligt stærkt og holdbart stentøj med en unik glasur og sænker keramikproduktionens CO2-aftryk betydeligt.

Udover den enkeltfyrede teknik genbrugte fabrikken også varmen fra ovnene til andet udstyr og har vedvarende solenergikilder.


Memphis stentøjskollektion

Oplev Memphis Stoneware Collection her

Stilleben er gået sammen med Rue De Tokyo for at lancere et nyt projekt baseret på et unikt udvalg af sengetøj og unisex nattøj i et begrænset oplag.

Nyt liv til døde lagerstoffer

Da vi gik gennem arkiverne af smukke og højkvalitets Rue De Tokyo-tekstiler, besluttede vi at give dem nyt liv ved at skabe en begrænset serie til soveværelset af disse forskellige førsteklasses materialer. Resulterer i et unikt udvalg af sengetøj og nattøj i forskellige mønstre, strukturer og bløde toner.

David, kreativ direktør på Rue De Tokyo, fortæller: 

» Når vi ser tilbage på noget af det tekstillager, vi har på Rue De Tokyo, ville vi give det nyt liv. Materiale og tekstur har altid været af stor betydning i min kreative proces og igangsætter mange gange mit design. Så med disse tidligere højkvalitetsstoffer ved hånden og verdens ressourcer i tankerne besluttede jeg og STILLEBEN-teamet at lave en serie af meget begrænsede produkter, der passede til deres sortiment og var lavet af disse såkaldte døde lagerstoffer.«

Moderigtigt nattøj til hverdagsbrug

Nattøj som afslappet outfit er en modetrend, der har været populær i årevis. Det kan være en sjov og behagelig måde at udtrykke din stil og personlighed på. Der er mange måder at style dit nattøj til forskellige lejligheder og årstider. Stylene har et klassisk og moderigtigt snit, og er lavet af sprød højkvalitets bomuld til varig brug.

Begrænset lager – kun i vores Flagship Store

Stilleben x Rue De Tokyo sælges eksklusivt i vores Flagship Store og kommer i modellerne Harper pudebetræk i 63x60 og Hagi dynebetræk i 140x200, og unisex Skylar og Paxton.