Stilleben visits Vilnius - tradition meets innovation in linen production

Stilleben besøger Vilnius - tradition møder innovation i linnedproduktion

Stilleben visits Vilnius - tradition meets innovation in linen production

I en by uden for byen Vilnius, Litauen, møder en århundrede lang tradition for linnedproduktion teknologisk innovation og bæredygtig praksis i en familieejet tekstilfabrik. Det er her alle Stillebens hørtekstiler sys.

Vi besøgte for nylig den ambitiøse fabrik, hvor alle symaskiner kører på et geotermisk energisystem. Det er Sedex-certificeret, hvilket sikrer fair og etiske forhold. Ejeren har arbejdet i tekstilindustrien hele sit liv, og at bygge en af ​​de mest moderne og bæredygtige tekstilfabrikker i Litauen er hans drøm, der går i opfyldelse. Brugen af ​​vedvarende energikilder, genanvendelse, affaldsreduktion og teknologisk innovation står dog ikke alene. Fabrikken er også dybt forankret i viden og godt håndværk inden for hørproduktion.

Fabrikken er bygget af ejeren, i hans hjemby, for at skabe beskæftigelse lokalt til de mennesker, han er vokset op med - og stadig bor iblandt. Alle værelser på fabrikken har en storslået udsigt over den smukke natur, der omgiver fabrikken, og bringer det udendørs indenfor. Fabrikken har også massagerum til rådighed for alle ansatte. Den beskæftiger nogle af de dygtigste syersker i området, og udviklingsafdelingen arbejder konstant hen imod innovation og endnu bedre praksis. I øjeblikket er datteren designchef i denne familiedrevne virksomhed. 

Hør er en stærk, naturlig fiber med et minimalt kulstofaftryk både i dyrkning og produktion. Hørplanten trives i naturen uden ekstra vanding, pesticider eller andre kemikalier.

Hørfibre er hule og meget absorberende. De er i stand til at optage hele 20 % af deres egen vægt i vand, men samtidig tørrer de hurtigt. Denne unikke kvalitet gør linned perfekt til køkkentekstiler og sengetøj. Den hule struktur af fibrene gør også linnedtemperaturregulerende. Ligesom silke og uld er hør naturligt varme- og fugttransporterende samt antibakterielt.

Den karakteristiske, taktile struktur af linned opnås bedst, når du lader det lufttørre i stedet for at stryge det efter vask.

Vilnius er altid et besøg værd. Den smukke by oser af gammeldags charme. Blandt skjulte gårdhaver, et tidligere fængsel, der blev omdannet til hotel og masser af hyggelige restauranter, finder du også linnedbutikker på hvert gadehjørne, der understreger, hvor dybt forankret traditionen for linnedproduktion er her.

Shoppingtip: Køb dig et par håndstrikkede uldvanter, mens du besøger Vilnius!

Stilleben er gået sammen med Rue De Tokyo for at lancere et nyt projekt baseret på et unikt udvalg af sengetøj og unisex nattøj i et begrænset oplag.

Nyt liv til døde lagerstoffer

Da vi gik gennem arkiverne af smukke og højkvalitets Rue De Tokyo-tekstiler, besluttede vi at give dem nyt liv ved at skabe en begrænset serie til soveværelset af disse forskellige førsteklasses materialer. Resulterer i et unikt udvalg af sengetøj og nattøj i forskellige mønstre, strukturer og bløde toner.

David, kreativ direktør på Rue De Tokyo, fortæller: 

» Når vi ser tilbage på noget af det tekstillager, vi har på Rue De Tokyo, ville vi give det nyt liv. Materiale og tekstur har altid været af stor betydning i min kreative proces og igangsætter mange gange mit design. Så med disse tidligere højkvalitetsstoffer ved hånden og verdens ressourcer i tankerne besluttede jeg og STILLEBEN-teamet at lave en serie af meget begrænsede produkter, der passede til deres sortiment og var lavet af disse såkaldte døde lagerstoffer.«

Moderigtigt nattøj til hverdagsbrug

Nattøj som afslappet outfit er en modetrend, der har været populær i årevis. Det kan være en sjov og behagelig måde at udtrykke din stil og personlighed på. Der er mange måder at style dit nattøj til forskellige lejligheder og årstider. Stylene har et klassisk og moderigtigt snit, og er lavet af sprød højkvalitets bomuld til varig brug.

Begrænset lager – kun i vores Flagship Store

Stilleben x Rue De Tokyo sælges eksklusivt i vores Flagship Store og kommer i modellerne Harper pudebetræk i 63x60 og Hagi dynebetræk i 140x200, og unisex Skylar og Paxton.