Sublime craftsmanship - handmade bamboo lamps

Sublimt håndværk - håndlavede bambuslamper

Sublime craftsmanship - handmade bamboo lamps

"Jeg vil gerne have, at så mange mennesker som muligt leger med lyset og føler vigtigheden af ​​at videregive traditioner", Tani Toshiyuki

Motarasu håndlavet bambus lampe

10 år for at blive mester

De japanske håndlavede lamper omfatter dygtigt håndværk, historie og et moderne syn, der bringer det antikke håndværk ind i moderne omgivelser og gør dem relevante og relaterbare. I Stillebens flagskibsbutik kan du opleve et udvalg af disse kunstværker helt tæt på.

Lamperne er designet af den japanske kunstner Tani Toshiyuki og lavet af japanske bambusmestre. At blive mester kræver 10 års træning. Det er ikke en let erhvervet færdighed.

Lamperne er Suruga bambusvarer . Bambus af høj kvalitet er vokset vildt i bassinet i de øvre løb af Abe-floden i Shizuoka siden oldtiden, og bambusvarer er blevet fremstillet i denne region i tusinder af år.

De utrolige kunstværker er vævet af tynde bambusstrimler, der måler så lidt som 0,8 mm i diameter. Navnet
sensuji, der betyder tusind linjer , henviser til, at tusind fine bambusstrimler kan lægges ud på en 90 cm bred tatamimåtte. Betydende for dette område bruger dette håndværk ekstremt fine runde strimler frem for flade bambusstrimler.

Produktionstiden for hver lampe er cirka fire til fem uger – ikke inklusiv de mange forskellige tidskrævende processer med at forvandle rå bambus til fine strimler.

Poetisk håndværk af lys

SEN-lamperne, både bordlampe og pendel, er stykker af lyskunst, der bygger på tradition, mens de genindsætter traditionelt japansk håndværk i moderne omgivelser.

Sen betyder linjer på japansk. De mange bambusstrimler, der er bukket i form, skaber linjer såvel som skygger. Lampernes håndværk bygger på den traditionelle kunst takeensuji , en teknik, der traditionelt bruges til at lave papirlanterner, samtidig med at de tilføjer et moderne look og brug.

SEN-lampen er håndlavet i Japan med omkring 600 bambusstrimler.

Håndlavet bambuslampe fra Motarasu

Tusind bambusstrimler

HOKORE-vedhænget er et vidunder at se på, med det sammenlåsende spil af lys og skygge, der tilføjer en skulpturel følelse til ethvert rum.

Hokore betyder stolt på japansk. Inspirationen til lampen er styrken af ​​en blomsterknop, der vokser til fuldt flor. Lampen er omhyggeligt håndlavet i Japan ved hjælp af næsten 1000 bambusstrimler.

Vendbar lampe

RON-vedhænget kombinerer bambuss håndværk med papirskyggens blødhed og varme. En unik egenskab er, at papirskærmen kan vendes på hovedet og ændre lampens udtryk.

Ofte er papirlamper konstrueret med bambus eller tråd, men her er det japanske papir i stedet viklet rundt om PET-harpiks og stivelsesholdig lim for at slippe lys igennem og reducere skyggen af ​​selve papiret.

Om Motarasu

Det danske mærke Motarasu rummer både japanske og danske æstetiske følsomheder, designstile og traditioner.

Grundlagt i Danmark i 2019 af Mikkel Zebitz, er Motarasus mål at forene de japanske og danske designtraditioner og skabe moderne design med rod i begge. Stillebens Shiro- og Yoko-serier for Motarasu er eksempler på dette.

Fotos af Motarasu

Stilleben er gået sammen med Rue De Tokyo for at lancere et nyt projekt baseret på et unikt udvalg af sengetøj og unisex nattøj i et begrænset oplag.

Nyt liv til døde lagerstoffer

Da vi gik gennem arkiverne af smukke og højkvalitets Rue De Tokyo-tekstiler, besluttede vi at give dem nyt liv ved at skabe en begrænset serie til soveværelset af disse forskellige førsteklasses materialer. Resulterer i et unikt udvalg af sengetøj og nattøj i forskellige mønstre, strukturer og bløde toner.

David, kreativ direktør på Rue De Tokyo, fortæller: 

» Når vi ser tilbage på noget af det tekstillager, vi har på Rue De Tokyo, ville vi give det nyt liv. Materiale og tekstur har altid været af stor betydning i min kreative proces og igangsætter mange gange mit design. Så med disse tidligere højkvalitetsstoffer ved hånden og verdens ressourcer i tankerne besluttede jeg og STILLEBEN-teamet at lave en serie af meget begrænsede produkter, der passede til deres sortiment og var lavet af disse såkaldte døde lagerstoffer.«

Moderigtigt nattøj til hverdagsbrug

Nattøj som afslappet outfit er en modetrend, der har været populær i årevis. Det kan være en sjov og behagelig måde at udtrykke din stil og personlighed på. Der er mange måder at style dit nattøj til forskellige lejligheder og årstider. Stylene har et klassisk og moderigtigt snit, og er lavet af sprød højkvalitets bomuld til varig brug.

Begrænset lager – kun i vores Flagship Store

Stilleben x Rue De Tokyo sælges eksklusivt i vores Flagship Store og kommer i modellerne Harper pudebetræk i 63x60 og Hagi dynebetræk i 140x200, og unisex Skylar og Paxton.